Owner Post Them Follow DashYAya IEdayah
YAya IEdayah;

Bonjour!Strive for your dreams, Work hard to get what you like, Otherwise you'll be forced to just like what you get.

Tagboard

Speak clearly, if you speak at all; Carve every word before you let it fallKawan


Hari  ini aku nak post entri pasal Kawan  ...

Yang kita tahu setiap orang memerlukan kawan untuk mengisi kekosongan dalam diri , tak kira la kawan kita itu dari alam maya , sekolah , tempat kerja atau dimana-mana sahaja kita boleh mendapat kawan tak kira jantina . 

Tetapi kadang-kadang kawan kita juga boleh menjadi lawan .  contohnya , kita gaduh dengan dia pasal tak puas hati rebut Bf * itu terjadi hanya pada budak tak matang * atau Kita diberi pangkat tertinggi dipejabat , tetapi dalam masa yang sama kawan kita itu iri hati .. dan senang cakap dengan perkara yang kecil saja kita boleh terputus kawan , atau pun dengan adanya orang ketiga kita juga boleh terpisah dengan kawan .. 

Kita akan kenal seseorang bernama kawan bila korang dah bergaduh. Samada dia kutuk kita, buka aib kita ataupun simpan aib kita masa gaduh :)

Bukan senang kita nak mendapat kawan semasa susah , yang kita selalu dapat 

Kawan ada ramai tak guna jugak, bila susah semua lari. Takda sorang nak peduli, masa gelak ketawa semua bukan main lagi, kawan hanya kawan.

Apa bende ini ?? kenapa kena macam tu ? kadang-2 ada pulak kawan yang mengikut paras rupa , kita kawan dengan dia sebab dia kaya , cantik , handsome , kacak , dia pandai .

Kenapa kita tak kawan kerana ALLAH ? kalau korang kawan kerana ALLAH .. IN SHA ALLAH akan kekal . aku Confom momfOm la weyh !!

dan ikut la macam cerita DORAEMON

Doraemon comel. Nobita lembik. Sizuka cantik. Sunio sengau. Giant gemuk. Tapi mereka tetap kawan. Rupa tak penting kan. Hati penting


Jadi kat sini , aku nak cakap . kawan biar iklas .. dan biar la kita cari kawan seperti cermin , kita menagis dia menagis . kita tersenyum dia tersenyum , dia pandang kita walaupun dia tak mengerti .